Acnés hegek kezelése

Az acne a faggyúmirigyek krónikus gyulladásával járó betegség, mely gyakran hátrahagyásával gyógyul. A hegek lehetnek besüppedtek és előemelkedők, színük is eltérhet a környezet bőrétől. A tünetmentesség elérése után egy ideig még várható, hogy a hegek spontán halványodnak és laposodnak, de ez ritkán éri el a kívánt elfogadható szintet. A hegek mérséklésére és eltüntetésére számos hatékony kezelés vehető igénybe, pl. dermabrasio, kémiai hámlasztás.

Mélyhámlasztás

A triclorecetsavval végzett hámlasztás már önmagában is hatékony lehet, de a mélyebb vagy vastagabb hegek esetén egy mechanikus csiszolással (dermabrasio) kombinálva növelhetjük a hatékonyságot. A mélyebb, intenzívebb kezelés a gyógyulási idő hosszabbodását eredményezi, a kezelt terület pörkössé válik, ami 7-8 nap alatt tűnik el. Az első kezeléstől számítva 7-8 naponta lehet az újabb kezeléseket elvégezni, ám ezek gyógyulási ideje jelentősen csökken.

Dermarbrasio kezelés

A dermabrasio nem csak a bőr megújításában, ránctalanításában hatékony, de a felületes acnés hegek kezelésében is eredményesen alkalmazható. Segítségével nemcsak az arci hegeket, hanem a mellkason és a háton lévőket is kezelhetjük.